Logo Stella Barnhälsa Göteborg svart

Vad vi erbjuder

Läkemedelsbehandling vid ADHD

För vissa barn och ungdomar med diagnos ADHD kan det vara aktuellt att prova medicinering. Om du tror att det skulle kunna vara hjälpsamt för ditt barn är du välkommen att boka en tid för en gratis telefonkonsultation via vårt bokningssystem här på hemsidan (se nedan). Under samtalet kommer vi bedöma om det är aktuellt att boka in ett bedömningssamtal hos vår barnpsykiater. 

Vid ett bedömningssamtal hos vår barnpsykiater bedöms om medicinering kan sättas in. Ni får också information om hur medicineringen fungerar och om eventuella biverkningar. 

Insättning av medicinering ska sedan följas upp av sjuksköterska som stämmer av kring effekten av medicineringen, barnets mående, eventuella biverkningar, samt kontrollerar puls och blodtryck. Sjuksköterska och barnpsykiater har ett nära samarbete och stämmer av kring dosjusteringar och annat. All medicinering följs upp årligen vid besök hos läkare. 

Intresserad av att veta mer?

Börja med att boka en tid för telefonkonsultation. Samtalet är gratis och beräknas till ca 20 min.

Observera att avbokningar behöver ske senaste 24 timmar innan bokad tid. För att avboka, ring: 076-0073329 och tala in ett meddelande. Tiden kan även avbokas via bokningssidan.

Uppstart av medicinering hos barnpsykiater (för barn som genomgått neuropsykiatrisk utredning på Stella barnhälsa), inklusive recept: 3900 kr

Uppstart av medicinering hos barnpsykiater (för barn som genomgått sin neuropsykiatriska utredning på annan mottagning), inklusive recept: 4900 kr

Uppföljande besök hos barnpsykiater, inklusive recept: 2900 kr

Telefonsamtal med läkare (upp till 20 minuter): 1100 kr

Uppföljande besök hos sjuksköterska, inklusive receptförnyelse (ca 40 minuter):  1100 kr

Besök hos sjuksköterska (ca 20 minuter): 900 kr

Telefonsamtal med sjuksköterska (upp till 20 minuter): 500 kr

Receptförnyelse: 700 kr

Läkarintyg vid resa: 700 kr

Läkarintyg till Transportstyrelsen: 1500 kr


Betalningen görs lättast via Swish i anslutning till besöket, men kan också göras via faktura.